Bersahaja di Genting Highland

Alkisahnya la Ahad lepas, kami plan nak gi mandi manda di Hulu Yam tapi entah kenapa sampai Genting. Hahahahah, mula2 tu dah elok2 bawak baju & barang2 picnic tapi bila dah sampai kat sana x berhenti pun. Bukan ape, sebab kompius kot, sebab memula tengok kat bawah ni dah ade org ramai, tapi xde plak tulis yang tu adalah Hulu Yam, kami fikir tu Hutan Lipur. Kami naik la lagi, jumpa satu lagi tempat perkelahan tapi dia tulis Selangor State Park (nak benti tapi ramai orang). Disebabkan signboard tulis Hulu Yam Baru masih di depan, jadi kami pun teruskan la perjalanan. Tiba2 kami jumpa Sekolah Sains Hulu Selangor n perkampungan yang majority didiami masyarakat Tionghua… Rupa-rupanya Hulu Yam Bar utu nama kampong diorang daaa !!! kuang kuang kuang🙂

Apa lagi dalam kami nak patah balik tu, kami ternampak signboard kat situ tulis jalan ke Batang Kali & Genting Highland hanya 27 KM sahaja. Jalan dari Batang kali ke Genting xde la terlalu teruk sangat kot kalau dibandingkan dengan jalan dari Highway Karak tu, tapi last2 sama juga. Kesimpulannya memang mencabar gile jalan ke atas, adoi sakit jugak la nak menyampaikan diri ini. Orang memang ramai, berderet2 kete. Kami gi sana bukan ape pun, saje gi jalan2 nak kenal Genting je walaupun dulu dah pnah gi sekali. Sampai atas x buat apa pun, nak masuk outdoor park pun malas r, sejuk sangat… gi jalan2 dalam taman tema tu then balik. Sempat la snap gambar sket buat kenangan. InsyaAllah lenkali pegi plan elok2 n spend duit sikit baru la best. heheheh, nak gi Cameron Highland lak.

Image   Image

Image   Image

Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s