Final Piala FA 2011: Kelate vs. Teganu

Perlawanan untuk merebut Piala FA bagi tahun 2011 sudah pun b’akhir dengan pertemuan 2 gergasi bola sepak dari pantai timur malaysia iaitu Kelantan (The Red Warriors) dan Terengganu. Perlawanan pd 11 Jun di Stadium Nasional Bukit Jalil itu sudah dirasai seminggu sebelum di kedua2 negeri apabila tiket habis dibeli pada hari pertama ia dijual. Tiket yg dijual di KL sehari sbelum plawanan pun habis, ibarat greng pisang pnas…

Aku pung x lepah pluwey gi tgok sdiri plwaney tu di Bkt Jalil, meme best buleh tgok live, lg plok buleh sorok rama2 & tgok gelagak ore… heheheh, “semngak puok kito” naik LRT dri Masjid Jamek ke Bkt Jalil wlopong sesak gilo2 dley tren. ni gmbar hok aku dey snap ngan nset aku.

payoh weh nk tulih bahaso klate, kecek luar la…Ni gambar kat stesen Star LRT, belum tgok kat keliling stadium n kat dlam stadium… jgn kate aku x snap gmbar pnyokong Terengganu plak yer…

Boleh tgok sendiri lah kan, siapa lagi ramai…

Penyokong Kelate memang tebaek lah, x salah kalo aku kate xde pnyokong ngeri lain yg sanggup pnuhkan stadium camni… memeng smngat sokong pasukan The Red Warriors, ade yg bekeje di KL / Selangor & ade jugak yang datang straight away dari Kelantan… wohoooo cayalah. Duduk dalam lautan merah ni mmg best lah, aku x kate dduk dlm lautan kuning, biru @ itam xbest e…

Gambar ni aku cedok kat fb, kpada tuan dia… aku mintak izin yer untuk share di blog ini… >> Solat itu kewajipan, maka jganlah ia menjdi kepayahan untuk kita menunaikannya…

Masuk je time pelawanan tu, Kelate dpat gol permulaan di sparuh masa ke-2, kitorg mmg happy gile2 time tu n ingat mmg Kelate dh yg mnang, smpai ade pnyokong Teganu yg dh angkat kaki nak balik… tapi xsangka bola masuk gol sendiri plak… mmm mmg xde rezeki, kputusan mase tu 1 – 1, pnyokong Kelate mula sedih n risau, semua diam membisu (mungkin sedang berdoa). Masa tu ade yg x snggup tggu sbab masa mmg tinggal x brapa saat je lagi tapi ade jugak yg snggup tunggu nk tgok smpai saat2 terakhir n mngharapkan nasib mnyebelahi Kelate… aku tunggu jua, demimu TRW, tapi apakan daya hujan turun di siang hari… Teganu dpat gol satu lagi… Hasrat Kelate nk bwak balik piala FA musnah berkecai, keputusan akhir 2 – 1…  Piala jadi milik Teganu.

Lpas tu masalh nk blik umah plak, jam dh pkul 12 tgah mlam… besesak2 plak nk msuk pintu stesen lrt, cuba byangkan betapa rmai umat manusia time tu yg kluar serentak dari dlm stadium… ya Allah memang bersepit2 mcam sadin dlm tin r. Dh smpai masjid jamek, LRT Kelana Jaya Line plak dh closed, adush dh la moto paking kat KL Sentral… nk xnak kena la bjalan kaki dari Masjid jamek ke KL Sentral… sampai je umah pkul 2.30 pg… hahaha mmg puas ati r g tgok bola… harap Kelate dpat masuk finale Piala Malaysia plak. I Love U TRW…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s